Geplaatst op

De juiste badkamerspiegel

Badkamer spiegel

In een badkamer is de spiegel waarschijnlijk een meubelstuk waar zowel mannen als vrouwen niet zonder willen. Inmiddels is de badkamerspiegel op veel plekken al onderdeel van de inrichting en hoeft u deze niet meer zelf aan te schaffen. Hij hangt centraal boven de wastafel en biedt zo een goed zichtveld voor iedereen die de badkamer bezoekt. Maar dat is natuurlijk soms niet genoeg. Een wandeling door de meubelwinkel leert dat het aanbod van verschillende badkamerspiegels, toiletspiegels en make-upspiegels bijna niet uitgebreider kan. Dit is ook de reden waarom velen niet eens weten of en zo ja, welke spiegel ze nog nodig hebben in hun badkamer. Daarom willen we in deze gids laten zien welke soorten spiegels er zijn en wanneer je er baat bij kunt hebben. Want de conventionele spiegel boven de wastafel is niet meer voldoende.

De spiegel

De badkamerspiegel wordt dagelijks gebruikt. Of het nu gaat om verzorging, styling of scheren – er zijn zoveel problemen waarbij het zijn voordelen onthult. Daarom mag hij in geen enkele badkamer ontbreken, hoe klein de ruimte ook is. Het zijn niet langer alleen vrouwen die vertrouwen hebben in deze praktische helper. Steeds meer mannen waarderen de onmiskenbare deugden ervan. Het begint al bij het scheren, wat veel makkelijker gaat als je met de spiegel precies kunt werken. Maar ook bij het aanbrengen van de dagcrème kan de spiegel ook echt comfort bieden. Vrouwen houden vooral van badkamerspiegels omdat in een mum van tijd filigrane make-ups tevoorschijn kunnen komen, die er nog mooier en preciezer uitzien dan voorheen. Er is een grote verscheidenheid aan modellen op het gebied van cosmetische spiegels, die verschillen in vorm, materiaal en type. Talrijke badkamerspiegels hebben ook speciale kenmerken die het scala aan functies nog verder uitbreiden en mogen daarom niet worden verwaarloosd. Uiteindelijk is het een nogal subjectieve beslissing, omdat het grotendeels neerkomt op persoonlijke badkamerroutine.

Cosmetische spiegel voor aan de muur

Vooral vrouwen verwennen zichzelf met een wandspiegel. Deze make-upspiegels zijn relatief eenvoudig aan de muur te bevestigen en van daaruit uitstekend te gebruiken. Dit doe je met schroeven of je kunt kiezen voor een spiegel om op te plakken, die de tegels niet beschadigt. Dankzij het kogelgewricht kan de spiegel flexibel worden gepositioneerd en dus naar behoefte worden aangepast. Dit is niet alleen gunstig voor het aanbrengen van oogschaduw en lippenstift, de mannelijke scheerbeurt is zeker veel gemakkelijker met de hand te doen. De wandspiegel is vooral in kleinere badkamers erg praktisch, hij neemt immers geen ruimte in beslag, maar wordt ruimtebesparend aan de muur geplaatst en kan daar gebruikt worden. Er zijn verschillende maten en zelfs met het materiaal is er een breed scala aan opties, zodat de faciliteit ook van de aankoop moet profiteren. Een even positief neveneffect van de wandspiegels is dat ze op de gewenste hoogte kunnen worden bevestigd – als alternatief kan de hellingshoek worden aangepast.

Staande spiegel

De klassieker onder de badkamerspiegels is zonder meer de staande spiegel, die nog in veel badkamers terug te vinden is. Het voordeel is dat het niet aan één plaats gebonden is. Het kan daarom altijd worden gebruikt waar het zinvol is. Of het nu in de badkamer, kinderkamer, keuken of hal is – hij kan comfortabel door het appartement worden gedragen en maakt veel situaties in het leven gemakkelijker. Deze handige badkamerspiegel is ook een echt designobject, het spiegeloppervlak staat op een elegante standaard, wat tevens voor stabiliteit zorgt. De meeste staande spiegels draaien en kantelen ook, wat voor meer flexibiliteit zou moeten zorgen. In principe kan het gebruikt worden voor allerlei verzorgingsrituelen. Heel nonchalant oogt het elegant en stijlvol, wat een badkamer de finishing touch geeft.

De juiste vergroting

Een eenvoudige badkamerspiegel is lang niet genoeg, omdat de beslissing over het vergrotende effect open blijft. De individuele opties verschillen en zijn niet per se geschikt voor alle consumenten. Een echte klassieker is de make-upspiegel met 3x vergroting, die het zwakste vergrotingseffect heeft, maar toch vaak wordt gekocht. Het is bijvoorbeeld geschikt voor spot-on make-ups en natuurlijk voor precies scheren. Er moet echter worden opgemerkt dat de vergroting echt minimaal is – als je solide prestaties wilt, moet je zeker investeren in een 5x-spiegel. In dit geval wordt het spiegeloppervlak 100% gevuld door het gezichtsoppervlak en zijn de toepassingsgebieden al uitgebreider. Met zo’n badkamerspiegel is het verwijderen van gezichtshaar of het wegwerken van onzuiverheden geen uitdaging. Absolute precisie is gegarandeerd met een make-upspiegel met 7x vergroting. Als deze versie wordt gebruikt, zijn er echt geen beperkingen meer. Met name zeer nauwkeurige werkstappen kunnen eenvoudig worden uitgevoerd.

Materiaal en vorm

Gelukkig is er altijd diversiteit als het om spiegels gaat. Er zijn spiegels in verschillende vormen – rond of vierkant. Afhankelijk van de badkamer kunt u vrij beslissen wat het beste bij u past. Er zijn ook geen beperkingen met betrekking tot de materialen. Cosmetische spiegels van roestvrij staal zijn zeker te begrijpen als klassiekers, maar soms passen goudkleurige modellen beter in het interieur. Afhankelijk van de bestaande badkamerinrichting, zou het geen probleem moeten zijn om bijpassende spiegels te vinden die een beetje elegantie aan de kamer toevoegen en een geweldige sfeer creëren.

Badkamerspiegel met verlichting

Of het nu wandspiegel, staande spiegel of klassieke make-upspiegel is, de modellen zijn meestal ook verkrijgbaar met extra verlichting. Dit blijkt de perfecte aanvulling te zijn, omdat alle reeds getoonde toepassingsgebieden op deze manier verder worden geperfectioneerd. Precieze eyelinerlijnen zijn geen raketwetenschap meer voor vrouwen, en als stijlbewuste mannen trendy baardkapsels willen toveren, is dat bijzonder eenvoudig met dit stralend heldere licht. De innovatieve LED-technologie zorgt voor een perfecte verlichting in alle situaties. Het maakt dus niet uit wanneer je je verzorgingsritueel volgt, want niemand hoeft zich meer druk te maken over het licht. Het vereist zeker een beetje onderzoek. Als u echter de moeite neemt, kan elke badkamer prachtig worden aangepast aan uw eigen behoeften met de perfecte make-upspiegel.