Geplaatst op

De lente op Corsica

Strand

De hoogtijdagen van Corsica zijn begonnen en verwelkomt haar gasten met aangename temperaturen en rustige stranden. Een ware droom voor alle rustzoekers en actieve vakantiegangers, want het eiland van contrasten biedt in het voorseizoen een schat aan mogelijkheden, waardoor iedere vakantieganger aan zijn trekken komt. Er is iets voor iedereen.

De rijke kleuren van Corsica wachten op je

Helderblauw als de eindeloze zee, donkergroen als Laricio-dennen, okergeel als de oorspronkelijke bergdorpjes en rood als de kleine rotsachtige baaien. Corsica presenteert zich aan zijn gasten in een rijk contrasterende gloed van kleur en laat de harten van vakantiegangers sneller kloppen.

De rustige stranden nodigen uit tot verpozen en dromen. Waar daarentegen de geur van de macchia, de sterke kleuren van de nieuwe bloesem en het weelderige groen je echt verleiden tot een wandeling. Ruige kusten, indrukwekkende bossen, valleien en bergketens, diepe kloven en rode granieten rotsen. In het Corsica National Park beleef je de natuur in al haar originaliteit.

Corsica voor wandelliefhebbers

De macchia ligt rustig over de glooiende heuvels en verspreidt een verleidelijke kruidengeur. Eindeloze olijfgaarden kenmerken het beeld van de Balagne en wijnstokken voor goede wijnen groeien tussen de bergen en de zee.

De lente op Corsica is de ideale tijd voor een wandelvakantie. De milde lentewind is goed voor je wandeling door het wilde maquis en moedigt je aan om de hogere bergen in te gaan. De huisberg van Corsica, de Capu di a Veta, één van de mooiste bestemmingen Corsica, die gemakkelijk te voet bereikbaar is vanuit Calvi, biedt zijn bezoekers een bijzonder mooi plaatje, vooral tijdens de bloeiperiode.

Rustige stranden en aangename temperaturen

Corsicaanse gasten kunnen in de vroege zomer watertemperaturen van 17 tot 20 graden verwachten. Vakantiegangers kunnen rustig genieten van de zon op de nog verlaten baaien en luisteren naar het geluid van de golven.

Kleine rotsnissen met het fijnste witte zand, afgewisseld met rode kliffen, felgroene pijnbomen in de rug en de turkooisblauwe zee – een waar kleurenspel wordt aangeboden aan vakantiegangers op Corsica. Of het nu Rondinara, Palombaggia, Cala Rossa of Santa Guilia is – de schoonheid van de stranden is grenzeloos en ook watersportliefhebbers komen hier aan hun trekken.