Geplaatst op

Smaragden: ongebruikelijke decoratie voor trouwringen

Huwelijk

Het klassieke idee van een stenen trouw- of verlovingsring is een ring bezet met diamanten. Het gieten met gekleurde stenen is eerder een uitzondering, maar kan heel charmant zijn en de eigenaar een heel bijzonder sieraad bieden. Een van de meest populaire (en waardevolle) gekleurde edelstenen is de smaragd met zijn iriserende groene kleur. Of het nu gaat om verlovings- of trouwringen – met smaragden kunnen prachtige accenten worden gelegd.

Oorsprong van de smaragd en de bepaling van de waarde ervan Smaragden werden al in 1300 voor Christus gevonden en gedolven in Egypte. Tegenwoordig worden smaragden niet alleen in Egypte gedolven en verwerkt, maar ook in Latijns-Amerikaanse landen zoals Colombia. Maar hoe wordt de waarde van een smaragd bepaald? Smaragden werden al in 1300 voor Christus gevonden en gedolven in Egypte. Tegenwoordig worden smaragden niet alleen in Egypte gedolven en verwerkt, maar ook in Latijns-Amerikaanse landen zoals Colombia. Maar hoe wordt de waarde van een smaragd bepaald?

  • Zuiverheid van tint en kleur: bijzonder waardevolle smaragden worden gekenmerkt door een puur medium tot donkergroen zonder te veranderen in gele of blauwe kleurspectra. Het is belangrijk dat de kleur puur is en vrij van bruine of grijze vlekken, ook wel poëtisch jardin (Frans voor tuin) genoemd.
  • Greenfire: De term greenfire beschrijft de helderheid van een smaragd – hoe helderder de tint, hoe sterker de greenfire en hoe duurder de smaragd. Smaragden uit Colombia worden beschouwd als smaragden met een bijzonder sterk groenvuur.
  • Smaragd en maat: net als bij andere edelstenen geldt: hoe fijner de slijpvorm, hoe waardevoller deze is. Natuurlijk, naarmate de grootte van de smaragd toeneemt, neemt ook de prijs toe.

Smaragden als decoratie op trouw- en verlovingsringen

Hoe kunnen smaragden trouwringen op een bijzonder mooie manier versieren? De grootte, vorm en kleur van de smaragd is natuurlijk een kwestie van smaak. Het is gebruikelijk dat verlovingsringen een kleine steen of een korte rij kleine stenen bevatten. Natuurlijk is het ook mogelijk om een ​​grotere smaragd te gebruiken – afhankelijk van hoe opvallend de steen moet zijn.

Smaragden gaan bijzonder goed samen met wit of geel goud, terwijl het groen erg cool kan lijken met andere materialen zoals platina. Diamanten als extra versiering op de ring passen ook goed bij een smaragdgroene steen. Eindelijk een bijzonder romantisch idee voor de damesring: een smaragdgroene ring, geslepen in de vorm van een hart, omringd door witte diamanten.