Geplaatst op

Wat is bedrijfsintelligentie?

Werken

BI of Business Intelligence verwijst naar de gerichte, technologie-ondersteunde evaluatie van gegevens voor het gebruik van informatie binnen bedrijven. Het eigenlijke doel van business intelligence is het activeren en toepassen van data om op basis van de resulterende kennis optimale beslissingen te kunnen nemen in het management. Business intelligence-tools omvatten een groeiend aantal methoden en tools waarmee bedrijven gegevens uit interne systemen en externe bronnen kunnen verzamelen. Ondernemers gebruiken de op deze manier opgedane kennis voor analyses en implementeren deze in hun strategieën. De voordelen van BI liggen in het ontwikkelen en uitvoeren van rapportages, dashboards en dataverwerking.

Wat is het doel van business intelligence?

In het kader van business intelligence worden alle processen binnen bedrijven digitaal geoptimaliseerd. Dit wordt gedaan door een eenvoudigere toegang tot bedrijfsgegevens en een verbeterd gebruik ervan. Het doel van business intelligence binnen bedrijven is om hun winstgevendheid te vergroten. Door de ontwikkeling en gerichte toepassing van dataprocessen kan de opgedane kennis winstgevend worden geïmplementeerd in bedrijfsstrategieën. De verhoging van de productiviteit en het succes zijn het resultaat van deze processen.

Een voorbeeld van business intelligence

Verspreide databronnen verhinderden een Amerikaanse restaurantketen en haar teams om een ​​gestructureerd overzicht te krijgen van alle workflows in alle vestigingen. Het bedrijf besluit de methoden en toepassingen van alle eerdere business intelligence-oplossingen te wijzigen. De besluitvorming van het management culmineert in de implementatie van een modern selfservice BI-platform dat alle operationele bedrijfs- en bedrijfsgegevens van de restaurantketen beheert. Hierdoor hebben medewerkers toegang tot alle gegevens, wat evaluatie veel eenvoudiger maakt. Het nieuwe platform op het gebied van business intelligence optimaliseert de medewerkersrapportage zodat dit nu maandelijks en niet meer per kwartaal plaatsvindt.

Wat zijn de voordelen van BI?

  • Optimalisatie van besluitvorming en inzicht in interne processen,
  • Verhoogde activering van alle medewerkers,
  • Snellere beslissingen,
  • Betere evaluatie van alle gegevens,
  • Analyse van bedrijfsproblemen,
  • Ontwikkeling en toepassing van innovatieve methoden,
  • Opslag van historische data in een datawarehouse,
  • Gerichte data-analyse en toepassingen van nieuwe data.