Geplaatst op

Wat is incasso?

Incasso

Bij incasso incasseert een incassobureau in opdracht de schulden van openstaande facturen en voert daarmee het debiteurenbeheer voor klanten. De definitie van incasso is dus het innen van vorderingen. Inkasso betekent ‘incasso’ in het Engels. Betaalt uw klant niet? Voordat u contact opneemt met een incassobureau, kunt u via eenincassobureau.nl een betalingsherinnering of aanmaning laten sturen.

Een bedrijf (de schuldeiser) kan een incassobureau of advocatenkantoor inschakelen wanneer een klant een factuur niet of niet volledig heeft betaald. Het incassobureau zorgt vervolgens voor het incasseren of incasseren van de opeisbare vordering (vorderingenbeheer).

De meeste mensen gebruiken een incassobureau om schulden te incasseren omdat ze tijd willen besparen en toch hun geld willen krijgen. Het in gebruik nemen van incasso’s is doorgaans sneller en meer tijdbesparend.

Is incasso mogelijk zonder aanmaning?

Als de betalingstermijn is verstreken en de klant heeft niet betaald, stuurt de ondernemer meestal eerst een betalingsherinnering en daarna herinneringen.

Als de derde aanmaning is verzonden maar de factuur nog steeds niet is betaald, kan de schuldeiser met een gerust hart een incassobureau inschakelen. Onder bepaalde omstandigheden kan echter ook zonder voorafgaande aanmaning een incassoprocedure worden gestart,

Als er 30 dagen of meer zijn verstreken sinds de factuur werd uitgereikt en de klant nog niet heeft betaald, kan de incasso onmiddellijk beginnen – zelfs als er vooraf geen herinnering aan de klant is gestuurd.

Incassoproces – Hoe werkt incasso?

Bij een incassoprocedure verzorgt het ingeschakelde incassobureau de communicatie met de debiteur en het betalingsverkeer vanaf het moment dat de bestelling is geplaatst. Er zijn twee manieren om dit te doen.

Incasso van schulden op last of volmacht

Het incassobureau krijgt een volmacht om de vordering te incasseren. Als de schulden niet kunnen worden geïnd, blijft de schuldeiser achter met de dubieuze debiteuren, d.w.z. het ontbrekende geld. cessie van vorderingen

De schuldeiser verkoopt de openstaande factuur aan het incassobureau. In het geval van een oninbare vordering moet het incassobureau dan het verlies van de oninbare vordering aanvaarden.